top of page

Hoe word je Slimste Eventprofessional? “Het gaat om common sense”


Liza Scholte

Dit hele jaar mag Liza Scholte, werkzaam bij Vereniging Hendrick de Keyser én lid van Platform Cultuur Locaties zich de Slimste Eventprofessional van Nederland noemen. Na Lennart Peeperkorn (D&B Eventmarketing) en Ilke Meijer (destijds EMBoost) valt dit jaar de eer te beurt aan Liza, die al vrij snel in de wedstrijd haar 170 eventcollega’s achter zich liet.


Testen en leren Tijdens de spannende quiz in het gloednieuwe Postillion Hotel Amsterdam op 28 januari jl. werden de leden van Genootschap voor Eventmanagers, G14 en Platform Cultuur Locaties niet alleen getest op hun vakkennis, maar ook bijgepraat door experts over belangrijke thema’s in ons vakgebied.


Tussenstand Al na drie inhoudelijke blokken met multiplechoicevragen toonde Liza Scholte zich een bezielde eventprofessional. In de tussenstand stond zij op nummer 1, gevolgd door Maartje IJzerman (G14) en Hanneke Satter (Genootschap voor Eventmanagers). “Ik ben vooral heel snel geweest met het beantwoorden van de vragen,” zei ze.


And the winner is... Drie blokken verder spande het erom; wie o wie is thuis in allerlei eventkwesties, wie weet zowel de antwoorden op vergunningsvragen als op verzekeringsvragen? Wie kan aan een foto zien om welke eventlocatie het gaat en kan vertellen wat de schaalverdeling van de Net Promotor Score is? 


Gastheer Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut en pianist / toetsenist Nicolaas Duin (Hoop Zand Muziek) hielden de spanning vast en zweepten het publiek op met verzoeknummers en smartlappen. Na een minuut of tien werd het voor alle aanwezigen duidelijk: Liza Scholtes vakkennis was op de proef gesteld maar ook tijdens de tweede ronde had zij haar koppositie niet uit handen gegeven!


Leren van de slimste: bijwonen van bijeenkomsten Liza: “Ik vond de tweede helft van de quiz wel een stuk lastiger. Maar omdat ik een aantal antwoorden heel zeker wist, heb ik die snel beantwoord.” Hoe het komt dat ze zoveel weet? “Ik ben bij heel veel bijeenkomsten geweest van het Platform en daar heb ik behoorlijk wat allround kennis opgedaan. Ook bij Hendrick de Keyser heb ik met veel thema’s te maken, zoals veiligheid, verzekeringen, monumenten en marketing.” De vragen die zij lastig vond, waren voor haar het leukst: “Vooral die in het blok Veiligheid. Je moest een beetje kunnen rekenen en het komt neer op begrijpend lezen in een korte tijd. Ik heb opgestoken dat je je aan de regels moet houden, maar dat het vooral gaat om common sense; mensen, denk gewoon goed na!”


Door: Barbara van Baarsel Foto’s: Ramon van Jaarsveld - Clickshots

bottom of page