top of page

Unieke Locaties: door de ogen van...

…Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum, Beeld en Geluid Den Haag, NEMO Science Museum en Kunstmuseum Den Haag.


Wat vinden de leden van Platform Cultuur Locaties zélf de meest unieke plek van hun locatie?

Met deze vraag startten we in april 2019 de serie Unieke Locaties. In deze nieuwsbrief vind je deel 7 van de serie. In woord en beeld: de antwoorden van vier PCL-leden op de vraag naar hún meest unieke plek.
“Het Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum is dé literaire schatkamer van Nederland. Een plek vol beleving, waar verhalen tot leven komen. Daarmee is het een inspirerende en tot de verbeelding sprekende locatie voor ieder evenement!”

Astrid Oosterhof, Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum“Eigenlijk is Beeld en Geluid Den Haag zelf één grote unieke plek! Het museum brengt mensen in levenden lijve samen om te onderzoeken en te bespreken hoe we allemaal in media leven. Dit gebeurt op de museumvloer en via educatieve workshops, debatten en lezingen. Maar ook tijdens zakelijke bijeenkomsten zoals congressen, vergaderingen, diners of (pers)conferenties. In ons museum hebben we daarvoor verschillende inspirerende ruimtes gecreëerd die méér zijn dan enkel muren, tafels en stoelen. Zoals de Newsroom – uniek, want de grootste in Europa – waar we nostalgische en hypermoderne mediavormen combineren.”

Babiche Wouters van den Oudenweijer, Beeld en Geluid Den Haag (voorheen COMM)

© Spark – fotografie – wearespark.nl
“Moeilijk kiezen, want voor mij heeft NEMO Science Museum niet één, maar twee unieke plekken! De ene is het dak van het NEMO-gebouw: het hoogste stadsplein van Nederland. Daar vind je de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras, Panoramazaal en een restaurant; allemaal met een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam. De andere is De Studio, een locatie van bijna 1000m2 op het naastgelegen Marineterrein. Het industriële karakter van het gebouw, de unieke plek en rijke geschiedenis van het terrein maken De Studio tot een bijzondere evenementenlocatie, die goed te combineren is met het NEMO-gebouw.”

Carolien Oey, NEMO Science Museum

fotografie Digidaan“Wie Kunstmuseum Den Haag binnenstapt, ervaart meteen de magie van het gebouw van architect Berlage. Zodra je langs de vijvers de Hal inloopt, ben je in een andere wereld. Tijdens exclusieve evenementen zie je dat onze gasten hun drukke agenda's achter zich laten zodra ze de Hal betreden en zich laten verrassen door de schoonheid van het gebouw. Gasten ontspannen en richten zich op de bijeenkomst die ze voor zich hebben – bijvoorbeeld in de mooie Tuinzaal van het museum. Zo heeft Berlage een geweldig soort 'mindfulness' in het gebouw gestopt die prachtig uitpakt bij events."

Iris de Jager, Kunstmuseum Den Haag (voorheen Gemeentemuseum Den Haag) 

De laatste aflevering in deze serie verschijnt in het komende editie van magazine De Eventmanager die begin december 2019 op de mat valt.


Eerdere publicaties in de serie Unieke Locaties zijn hier terug te lezen: - Unieke Locaties, deel 6


 


Tekst: Carla van Elst

134 weergaven
bottom of page