top of page

Deel 6 | 7x online teambuilding: BlockBusters

Werk in teams aan een filmtrailer. Ieder team maakt een eigen promotie filmpje. Dit kan over de gezamenlijke strategie gaan, over wat jullie bindt als team of over jullie producten.  


De online teambuilding game BlockBusters Remote daagt deelnemers uit om de missie, visie of kernwaarden van jullie merk merk te vertalen naar een opvallende filmtrailer. Na een korte groepsbriefing over de video conference tool (Zoom, Microsoft Teams of een andere) gaan teams van 3-5 pax weg als groep in een aparte breakout room. Teams brainstormen over een verhaallijn voor hun film. Ze produceren een storyboard van 6-10 scènes en kiezen een soundtrack. Teams leggen vervolgens de scènes vast op hun telefoons of tablets en uploaden deze. Onze redacteuren ontvangen ze realtime en samen met het team wordt hun oscar winnende film samengesteld.


Leerresultaten

Deelnemers leren dat een fysieke scheiding, met de juiste aanpak, geen belemmering vormt voor zinvolle samenwerking en hoogwaardige output. Elk team moet vooruitdenken, plannen en vakkundig taken uitvoering om hun storyboard relevant te maken voor het thema. Deelnemers stappen uit hun comfortzone. Ze acteren, schrijven het script en filmen, jonglerend met meerdere rollen. Elk persoon is verantwoordelijk voor het produceren van zijn/haar deel en zorgen ervoor dat deadlines en kwaliteitsnormen worden gehaald. De communicatieve vaardigheden worden verbeterd doordat ze samenwerken met teamleden en facilitators om ervoor te zorgen dat de montage van hun film naar wens is.


BlockBusters Teambuilding activiteit waarbij je een filmtrailer maakt met een online team. Deelnemers: vanaf 4 personen Duur: 1,5 - 3 uur

 

7x online teambuildingprogramma's op een rij

Dit was deel 6 van de serie 7x online teambuilding. Wil je ook de andere delen bekijken? Lees dan deel 1 t/m 5: deel 1 Escape the Mob, deel 2 Race Around the World, deel 3 The Infinite Loop, deel 4 Heroes of Troy, deel 5 Peak Performance of lees het overzichtsartikel van online teambuildingprogramma's. Wil je het zelf ervaren? Meld je dan aan voor een van de online demonstraties.

Meer informatie over het aanbod van online programma's en aanvragen kun je terugvinden op www.catalystteambuilding.nl/teambuilding-activiteiten.

bottom of page